20 Ocak 2010 Çarşamba

GECE SÜTÜ

Eren' in haykırışları yine gecenin sessizliğini ve karanlığını deliyor.Bu kez de gece sütünü kestik. Sütü o kadar seviyor ki sadece sütle yaşayabilir.Yaşına göre içmesi gerekenin üstünde içiyor çoğu zaman. Gece uykusuna yattıktan sonra sabaha kadar birkaç kez uyanıyor, bardak bardak süt içip yatıyor.Sürekli tok karnına yatıyor,uykusu bölünüyor.Bunu da bıraktırma zamanı gelmişti.

Önce memeyi bıraktırdık: sabaha kadar emzik gibi kullanıyor, saat başı kalkıyordu nerdeyse.Yaşını da doldurduğundan emdiği yeterlidir diyerek bıraktırmıştık memeyi. Meme emmeyi unutturana kadar kaç gece uğraştık, o iş bitti derken memenin yerine biberonu koymaya başladı. Durmadan biberonla içecek birşeyler istiyor, yine gece boyunca sık sık kalkıyordu. Bu böyle olmayacak diye biberonu da bıraktırmaya karar vermiştik. Birkaç gece de onun için uğraşmıştık. Fakat Eren pes etmiyor bizim için gece seansına mutlaka birşeyler düşünüyor olmalıkdı ki feryatları gittikçe yükselen dozda sürdükçe bu kez de bardakda süt yetiştirmeye başladık. Böylece sütsüz uyuyamaz oldu sanki.
Bu böyle sürmemeliydi.Zaten doğru da değildi.Ne zamana kadar böyle gidecekti.Eren yirminci ayına girmişti.
Karar alındı: Gece sütü verilmeyecekti.
Akşam iyi yemek yediği bir gün karar uygulanmaya başlandı.
Karnı tok, suyunu da içti. Artık kıyamet de kopsa gece süt verilmeyecek.
İlk gece iki saat sürdü feryatlar, mızmızlıklar.
İkinci gece yarım saate düştü.
Daha üçüncü geceyi yaşamadık ama direnme kırıldı gibi...
Şimdiden O'da rahatladı sanki..Hergün sabaha kadar sürekli tok bir mideyle uyuyordu, belki de uykusu bu yüzden kısa sürüyor,rahat edemiyordu.
Gece kesintisiz uyumaya başlar, bu durum uykusunu düzene sokarsa gündüz yeme sorunları da çözülebilir.Gece boyunca süt içtiğinden, sabah uyanınca aç olmuyor yiyecek seçmeler başlıyor böylece.

Galiba bu kez başaracağız.

3 yorum:

Sinem Önen Kansuker dedi ki...

Merhaba,
Benim oğlumda 18 aylık oldu.Geceleri aynı şekilde defalarca uyanıp süt istiyor bende veriyorum tabi.Sonuç uykusuz geceler ve sersem sabahlar...Bende bu yöntemi uygulamayı deneyeceğim.Biraz da sabır gerekli herhalde.İnşallah başarılı oluruz da ikimizde uyuruz:)

ABİDE dedi ki...

Merhaba,
16 aylık kızım var.Aynı durum bizde de var 1 yaşına kadar emdi ama devamlı memede uyuyordu.Memeyi bıraktı şimdi de gece biberonla süt içmeye alıştı.Gece en az 3-4 kere uyanıp süt içiyor.Yani biberonu emerek ten uyuyor.Uykusuzluktan bıktım artık sizin yöntemi deneyeceğim.İşallah işe yarar.Bu arada sizde işe yaradı mı?

Salime Alan dedi ki...

Abide hanım merhaba,
İşe yaradı. Herkes rahat uyuyor artık.Arada bir uyanmalar olsada başka nedenlerke oluyor.Süt olayı yok artık.Ama biraz ağlamalarına sabretmek gerekiyor.Gündüz yemeleri de düzeldi. Size kolaylıklar diliyorum.