10 Şubat 2010 Çarşamba

EV İŞLERİNE YARDIM

Ev işlerine yardıma başladı Eren. Geçen gün annesi bulaşık makinesini boşaltırken bardaklarla falan oynamaya çalışıyormuş ki bunu her zaman yapıyordu. Annesi de 'Hadi bana ver, ben de yerine koyayım' demiş. Birlikte boşaltmışlar. Sonraki günlerde benimle de boşaltmaya yardım etti. "Al, al" diyor güya "A, a" diye diye çabuk çabuk bardakları, tabakları bir uzatışı var, yetişemiyoruz almaya.

Başka şeyler de yapıyor. Etrafta kimin eşyası var götürüp sahibine veriyor.
Bir de seviniyor kendince... Yapabildikçe her işi yaptırmaya çalışacağız. O da istekli olursa tabii. Zoraki değilde istekle, severek sadece kendine bile bir sofra hazırlamanın keyfini ve tadını alması güzel olur, mutlu olur diye düşünüyoruz. Kendi işlerini sıkılmadan yapabilsin, becerebilsin, illa da birine ihtiyaç duymasın yapabileceği şeyler için.
Annesi de 'Oğlum herşeyi yapmayı öğrensin, kendi işini kendisi halletsin. Gerektiği yerde yapar, gerekmezse yapmaz.' diyor sürekli.

1 yorum:

Canan dedi ki...

Merhabalar,

Henüz bir çocuğum yok dolayısıyla değerlendirmelerim ne kadar doğru olur bilemiyorum ama evinizdeki Eren konusunda dayanışma, ortaklaşa kararları uygulama dirayetinizi takdir ediyorum. Hele ki anneanne olarak sizin işiniz daha zor sanki, malum torun evlattan tatlıymış ya :) Allah yardımcınız olsun, Eren'e de hayırlı uzun bir ömür dilerim. Sevgiler.

Canan