2 Mart 2009 Pazartesi

ZERDEÇAL (Kullandığımız Baharatlar)


Zerdeçalı kök olarak alıyoruz. Çok sert odunsu bir yapısı var bu yüzden toz haline getirmek kolay değil. Önce kalın bir bezin içinde sert bir zeminde ufak parçalara ayırıyoruz, sonra elektrikli kahve değirmeninde un haline getirene kadar çekiyoruz. Uygun olan yemeklere atıyoruz bir parça, zencefil ve tarçınla bala karıştırıp macun halinde günde bir çay kaşığı yiyoruz.

Bildiğimiz etkileri:
Enerji verir. Yenileyici, temizleyici etkisi vardır. Karaciğeri arındırır.
Alerji, alerjik astım, deride kaşıntıda kullanılır. Bedendeki zehri nötrleştirir. Kolesterolü düşürür. Sütle alındığında etkisi düzenleyici olur. Antiseptik ve onarıcıdır.

Not: Burada anlatılanlar bizim uyguladığımız tavsiyelerdir. Siz uygulamadan önce lütfen doktorunuza danışınız.

Hiç yorum yok: