15 Şubat 2009 Pazar

ORGANİK PAZARA GEZİ


Eğirdir'deki Sivri Dağı

Bugün pazar, Antalya' da kurulan organik pazara gidilecek.
Sabahleyin erkenden kalktık. Oysa çalışanlar için pazarları uykuya doyma günü, biraz da zamanı keyifle kullanma günüdür. Ama Eren'in annesi bugünü heyecanla bekliyordu kaç gündür. En uykusuz olan O' dur, çünkü gece boyunca Eren in her ağlamasında sürekli kalkıp meme veren O' dur. Üstelik havanın da pek güzel olmayacağını bildiği halde bu geziyi en çok isteyen de O' dur.
Aslında biz de heyecanlıyız. Unuttuğumuz tatların peşindeyiz. Sağlığa zararlı, tatsız, lezzetsiz tohumları yapay ürünlerden gına geldi. Yeni yeni ulaşabildiğimiz bu ürünlerde eski tatları biraz da olsa bulabiliyoruz.


Yağış yok ama hava somurtkan, kaç gündür savurup duran rüzgar durmuş. Yola koyulduk.Eğirdir' den Isparta' ya gidilecek, yarım saat orası çekiyor; Isparta' dan Antalya da bir buçuk saat. Dağlar azametli yükseliyor gökyüzüne başlarına karlar yağmış, beyaz örtüyle yeşil ağaçlar hoş bir esinti gönderiyor tepelerden hepimize.



Eren de mutlu. Etrafı seyrediyor, sadece seyretmiyor da inceliyor gibi çevreyi.



Antalya yolundaki Karacaören Baraj Gölü


Bulutlu somurtkan hava Antalya' ya yaklaştıkça açılmaya ara ara güneş kendini göstermeye başladı. İyi ki gelmişiz dedik, günlerdir kapalı, rüzgarlı, soğuk hava hepimizi sıkmış olacak ki Antalya' nın güneşli açık ferah havası hepimizi mutlandırdı bir anda.
Organik pazar Cam piramit' in bahçesinde. Güzel geniş bir bahçesi var. Pazarda en ilginç ürün benim için ' sumak' tı. Sumak Antep'de kaynatılarak ekşisi yapılan bir bitki. Bu ekşi salatalara, dolmaya falan konur. Demek hala yaşıyormuş bu bitki diye sevindim.

Pazardaki satıcılarla sohbet ede ede alışverişimizi yaptık.
Akşam beş gibi dönüşe geçtik. Antalya' dan çıktıktan bir müddet sonra hava bozdu; beklenen yağış akşama kalmış, günü bize hediye etmişti.
Kar tipiye dönerken eve geldik.

Hiç yorum yok: