24 Şubat 2009 Salı

ZENCEFİL (Kullandığımız baharatlar)

Zencefil yıllardır birkaç baharatla birlikte hani başucu kitabım derler ya bizim de başucu baharatlarımızdan birisi. Hiçbir rahatsızlığımız olmasa da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için tarçın ve zerdeçal ile bala karıştırıp, macun halinde küçük şişelerde nerdeyse çantamızda taşıyoruz. Günde bir nohut büyüklügünde yiyoruz. Tadı da çekici zaten.

Soğuk algınlıklarında veya canınız keyifli bir içecek istediğinde zencefil kökü, tarçın kabuğu, birkaç adet karanfil ve .........kaynatıp bir tutam da ıhlamur atınca içimine doyum olmuyor.

Bildiğimiz etkileri:

Sindirim ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kansere karşı korur. Aspirin işlevi görür; kanı inceltir. İyi kolesterolü yükseltir. Tansiyonu dengeler. Yorgunluk giderir. Toksin temizleyici ve soğuk algınlığında etkilidir.

Not: Burada anlatılanlar bizim uyguladığımız tavsiyelerdir. Siz uygulamadan önce lütfen doktorunuza danışınız.

Hiç yorum yok: